Inici > Notícies > Clipemes, imatge i poesia

Sala de Premsa

Clipemes, imatge i poesia

clipemes

26/10/2011

La televisió local de Mataró i el Maresme referma l’aposta per la creació i la cultura

Clipemes, imatge i poesia

Divendres 28 d’octubre, m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme, estrena Clipemes. Es tracta d’una obra audiovisual que fusiona la imatge amb la poesia i que consta de 10 episodis. Dirigida per Jacint Fornols (producció) i Marc Giner (fotografia), compta amb la col·laboració del poeta Joan Carles González Pujalte. Clipemes s’emetrà cada divendres abans de la mitjanit i també es podrà veure a través de la televisió a la carta (www.m1tv.cat).

Clipemes sorgeix d’un procés de producció inèdit ja que utilitza la fotografia com a element suggeridor de la poesia. Per a la creació de les imatges de cada clipema s’ha utilitzat una càmera analògica i una pel·lícula d’emulsió química. S’ha treballat amb rodets de blanc i negre per donar a la imatge un to més irreal, introduint posteriorment els sistemes digitals i la música com element que acaba de donar forma al clip. Després, s’ha incorporat la poesia que crea el poeta a partir del que li suggereixen les imatges. El resultat és la suma de dos llenguatges que aporten una visió diferent i complementària que es denomina clipema (clip + poema) i dóna nom al treball.

Entre altres capítols, destaca “Rostres”, que compta amb la participació d’una quarantena de voluntaris, “Sals que fan arenes”, “Hi ha ràbia a l’escuma” o “Balada per abans d’un incendi”.

Amb aquest projecte m1tv referma la seva aposta per la creació i la cultura. Recentment s’ha incorporat a la programació Espai d’Art, de Pere Pasqual. També en formen part Processos creatius, destinat als artistes, Última sessió, dedicat al cinema, diaridelamusica.com (ddM), L’última troballa (llibres) o Escenaris (teatre) que s’emeten conjuntament amb les televisions de la Xarxa de Televisions Locals.

    Comparteix

    Ico-twitter Ico_facebook Ico-myspace Ico-google-reader Ico_yahoo Ico_delicious Ico-netvibes Ico_latafanera Ico_digg Ico_technorati Ico_meneame Ico_wikio

© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl