Inici > Notícies > La Patum, en directe per m1tv i la Xarxa de Comunicació Local

Sala de Premsa

19/06/2014

La Patum, en directe per m1tv i la Xarxa de Comunicació Local

m1tv emet aquesta nit La Patum en directe des de Berga

La Patum completa es podrà veure en directe
per tot Catalunya a través de les televisions locals.

La retransmissió obliga a modificar la graella de la Televisió de Mataró i el Maresme. Així, no s'emetrà el magazín "La Fàbrica", i la repetició de l'informatiu "24 Hores Maresme" es desplaça fins la una de la matinada, quan finalitzi el programa especial de La Patum.

 

 La Patum completa de Bergaes podrà veure enguany per primera vegada en directe per tot Catalunya a través d'm1tv i una vintena de televisions locals. Així, la nit d'aquest dijous, festivitat de Corpus,La Xarxa de Comunicació Local iTelevisió del Berguedàretransmetran per a m1tv i la resta de canals locals elprimer salt complet de La Patum des de la plaça Sant Pere, que inclourà dos salts de Patum i un salt de Plens.


Quatre hores de retransmissió

A les 20.30 s'emetrà l'informatiu "24 Hores Maresme" des dels estudis de la Televisió de Mataró i el Maresme. I a les 21 hores començarà la retransmissió de La Patum. Serà un programa especial de quatre hores (de les nou de la nit a la una de la matinada) conduït pel periodista Oriol Puig, actualment al capdavant del programa ‘Cultura’t' de La Xarxa. Des d’un set habilitat a la plaça, Puig retransmetrà el desenvolupament de la Patum completa acompanyat per l'historiador berguedà Albert Rumbo, que serà l'encarregat d'explicar als espectadors l'origen i el significat de les coreografies que les diferents comparses ballaran a plaça: els Turcs i Cavallets, les Masses, les Guites, l'Àliga, els Nans Vells, els Gegants i els Nans Nous. Una seqüència que culminarà amb l’esclat de ball i foc dels diables en el salt de Plens.

La retransmissió es completarà amb el testimoni directe dels organitzadors de la festa i de diferents persones que estiguin ballant a plaça.

Set càmeres distribuïdes per la plaça de Sant Pere oferiran una cobertura completa de l’espectacle, declarat per la UNESCO Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.
 

En directe per televisió i Internet

Les televisions locals que emetran la Patumsón Televisió de ManresaCanal BlauCanal Taronja AnoiaCanal Taronja CentralOlot TVVOTVEL 9 TVEmpordà TVRTV Vandellòs-Hospitalet de l’InfantPenedès TVLleida TVTV RipollèsTV Costa BravaTelevisió del Berguedàm1tv-televisió de Mataró i el MaresmeCanal TerrassaTAC 12Canal Reus i Canal Terres de l'Ebre
 
La retransmissió també es podrà seguir en directe per internet a través de la pàgina web de la Televisió de Mataró i el Maresme: www.m1tv.cat i la pàgina web de La Xarxa (www.laxarxa.com).

La retransmissió de La Patum obliga a fer diversos canvis a la graella de programació de la Televisió de Mataró i el Maresme. Així, aquesta setmana no s'emetrà el magazín "La Fàbrica", i avui, tampoc les repeticions de l'informatiu "24 Hores Maresme" de les 22.30 i la mitjanit, que si s'emetrà a la una de la matinada quan finalitzi la retransmissió dels actes de La Patum.

    Comparteix

    Ico-twitter Ico_facebook Ico-myspace Ico-google-reader Ico_yahoo Ico_delicious Ico-netvibes Ico_latafanera Ico_digg Ico_technorati Ico_meneame Ico_wikio

© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl